До питання про загальну чисельність партизанів УРСР у роки Великої Вітчизняної війни (1941–1945 рр.) - Лозицький, В. С. (Український історичний журнал, 2011)
На підставі аналізу архівних документів та наукової літератури у статті з’ясовується питання щодо чисельності радянських партизанів України в період 1941–1945 рр., котре ще й на сьогодні викликає великі розбіжності у працях учених-істориків.