Історіографія освітніх реформ у Російській імперії другої половини ХІХ – початку ХХ ст. - Шаравара, Т. О. (Український історичний журнал, 2011)
У статті проаналізовано радянську, зарубіжну та сучасну історіографію реформ вищої, середньої й початкової освіти в Російській імперії. Визначено чинники, що вплинули на характер публікацій, окреслено недостатньо висвітлені проблеми.