Природоохоронна політика в Україні: засади формування та шляхи реалізації (1991–2011 рр.) - Ковпак, Л. В. (Український історичний журнал, 2011)
У статті висвітлюються головні напрями та шляхи реалізації природоохоронної політики у 1991–2011 рр. Ідеться також про участь України у міжнародній співпраці в галузі поліпшення екологічної ситуації у світі.