Українське історичне інституцієзнавство: специфіка науки, джерельна база - Папакін, Г. В. (Український історичний журнал, 2011)
У статті подано дискусійні міркування щодо специфічної науки історичного циклу – інституцієзнавства, її місця серед інших наук гуманітарного спрямування, особливостей джерельної бази, зроблено спробу запровадити власну схему загальної видової й тематичної класифікації цих джерел, виходячи з оцінки їх значення для розкриття історії державних установ України.