Періодизація вітчизняної історії у працях Інституту історії України НАНУ - Кульчицький, С. В. (Український історичний журнал, 2011)
У статті аналізуються методи структурування вітчизняної історії, починаючи зі схеми М.Грушевського. У центрі аналізу – підходи до періодизації історичного процесу, які застосовувалися у працях Інституту історії України НАНУ на різних етапах його існування. Особлива увага звертається на сучасний доробок науковців інституту в цій ділянці.