Сучасна історіографія пореформеного селянства - Бондар, В. В.; Присяжнюк, Ю. П. (Український історичний журнал, 2011)
Стаття присвячена сучасній українській і зарубіжній історіографії економічної, соціальної, політичної та культурної модернізації пореформеного селянства. Аналізуються тенденції, підходи, внесок науковців у вивчення проблеми. Пропонуються перспективні теми для подальших досліджень у сфері селянознавства.