Радянський кінематограф у Львові в перше повоєнне десятиліття - Генега, Р. Я. (Український історичний журнал, 2011)
У статті йдеться про структуру повоєнного львівського кінопрокату, стан кінотеатрів, їх спеціалізацію й спрямування. Проаналізовано процес поширення радянської ідеології через кінофільми, цінову й репертуарну політику.