Постать гетьмана Івана Виговського в листах папських нунціїв - Соловйова, Г. В. (Український історичний журнал, 2010)
У статті на основі інформації з листів папських нунціїв ідеться про основні віхи життя й політичної кар’єри гетьмана Івана Виговського. Описується обрання його на гетьманський уряд, українсько-московська війна 1658–1659 рр., відставка І.Виговського та його загибель.