Проблеми збереження музейної спадщини України: за результатами аналізу матеріалів республіканської періодики 1930-х рр. - Рудий, Г. Я. (Український історичний журнал, 2010)
На основі аналізу республіканської періодичної преси 1930-х рр. висвітлюються проблеми розвитку музейної сфери в тодішній Україні.