Особисті ад’ютанти й секретарі П. Скоропадського (до історії функціонування Головної квартири гетьмана України) - Гай-Нижник, П. П. (Український історичний журнал, 2010)
У статті подано політичні портрети особистих ад’ютантів та секретарів гетьмана Української Держави П.Скоропадського, які забезпечували функціонування його адміністрації – Головної квартири. Показано їх вплив на главу держави та на вироблення державної політики.