Участь козаків Лубенського полку в придушенні Башкирського повстання 1704–1711 рр. - Кочеґаров, К. О. (Український історичний журнал, 2010)
У статті йдеться про похід у 1707–1708 рр. козаків Лубенського полку в Поволжя для участі в боротьбі з повсталими башкирами. Розглядається зв’язок цієї події з хвилюваннями серед лубенських козаків напередодні переходу гетьмана І.С.Мазепи на бік шведського короля Карла XII.