Тевтонський орден у політиці Галицько-Волинського князівства - Войтович, Л. В. (Український історичний журнал, 2010)
У статті досліджується питання військово-політичного й торговельно-економічного союзу між Галицько-Волинським князівством і Тевтонським орденом протягом ХІІІ–ХIV ст. Проаналізувавши наявні джерела, автор доходить висновку, що такий альянс, зумовлений тогочасною політичною кон’юнктурою, існував і був вигідний для обох сторін.