До питання про діяльність паризького Українського національного комітету (1919–1921 рр.) - Іванець, А. В. (Український історичний журнал, 2010)
Уперше у вітчизняній історіографії висвітлюється діяльність однієї з емігрантських організацій – Українського національного комітету (УНК), процес його ідейно-політичної трансформації та перетворення в інструмент антиукраїнських сил. Показано вплив масонів на український національний рух.