Ідея федералізму як парадигма історичної перспективи доби Української революції 1917–1921 рр. - Корольов, Г. О. (Український історичний журнал, 2010)
У статті розглядається сутність федералістської ідеї доби Української революції 1917–1921 рр. Висвітлено основні історіографічні інтерпретації, котрі лягли в основу наукової постановки проблеми федералізму як парадигми історичної перспективи. Проаналізовано генезис федералістського розуміння державницького майбутнього тогочасної України.