Іван Крип’якевич – ініціатор співпраці галицьких дослідників із ВУАН - Гошко, Т. Д. (Український історичний журнал, 2010)
У 1928 р. Іван Крип’якевич надіслав Михайлові Грушевському записку, в якій виклав широку програму співробітництва галицьких дослідників із ВУАН у царині історичних наук (документ публікується у статті). Передісторія цього проекту, його зміст та спроби реалізації розглянуті на тлі історії співпраці Історичної секції ВУАН із західноукраїнськими вченими. Унаслідок репресій початку 1930-х рр. більшу частину намірів І.Крип’якевича та М.Грушевського, зокрема ідею створення галицької групи вчених у системі ВУАН, так і не було реалізовано.