Радянські підпільники у боротьбі з нацистськими окупантами на території України - Слободянюк, М. А. (Український історичний журнал, 2010)
Статтю присвячено історії радянського антинацистського підпілля в Україні. Розглядається процес виникнення, організаційного становлення та діяльності підпільних організацій і груп на окупованій території. Встановлено, що радянські підпільники зробили вагомий внесок у справу вигнання загарбників з території України.