Україна у Другій світовій війні: деякі питання теорії, методології й суспільних рефлексій - Вєдєнєєв, Д. В.; Лисенко, О. Є. (Український історичний журнал, 2010)
У статті викладено міркування з приводу теоретичних і методологічних аспектів дослідження історії Другої світової війни. Автори звертаються до гострих проблем, що мають широке відлуння у суспільстві й пов’язані із сучасними викликами. Важливе місце відведене історичній пам’яті про війну.