До питання революційних подій у Ніжині 1905 р.: селянський вимір - Кудінов, Д. В. (Український історичний журнал, 2010)
У статті висвітлені події жовтня 1905 року, коли відбулися сутички між селянами Ніжинського повіту та соціалістичною молоддю. Реконструюється картина єврейського погрому. Аналізуються причини консервативної позиції місцевого селянства стосовно демократичної опозиції царському режиму, поразки революціонерів.