До питання про участь місцевого населення у порятунку євреїв на території райхcкомісаріату Україна (1941-1944 рр.) - Гончаренко, О. М. (Український історичний журнал, 2010)
У статті розглядаються проблеми, пов’язані з участю місцевого українського населення в порятунку євреїв – жертв нацистського окупаційного режиму (1941–1944 рр.).