Спроби протидії КДБ УРСР становленню та функціонуванню Народного руху України за перебудову - Бажан, О. Г. (Український історичний журнал, 2010)
У статті розкривається тактика й стратегія боротьби республіканської спецслужби із неформальними організаціями в період ґорбачовської «перебудови».