Влада радянської України в оцінці громадян (друга половина 1940-х – початок 1950-х рр.) - Крупина, В. О. (Український історичний журнал, 2009)
Стаття присвячена оцінці населенням діяльності повоєнної влади радянської України. Зазначається, що існувало як позитивне, так і неґативне ставлення до владних дій. Незважаючи на складне матеріально-побутове становище, політична оцінка влади була високою.