Організаційне та матеріальне забезпечення поліційних структур і підрозділів у райхскомісаріаті Україна - Дерейко, І. І. (Український історичний журнал, 2009)
У статті розглянуто причини, умови і результати залучення українців до формувань німецької поліції в райхскомісаріаті Україна, їх інституційне оформлення, матеріальне забезпечення та побутові обставини проходження служби. Проаналізовано рівень ефективності системи допоміжної поліції, її роль у функціонуванні окупаційного режиму.