Створення Автономної Молдавської СРР: причини і наслідки - Бабюх, Ю. А. (Український історичний журнал, 2009)
Стаття присвячена висвітленню причин та процесу становлення Автономної Молдавської СРР, проблем, що виникли у ході реалізації цього політичного проекту та радянських методів їх вирішення.