"Свій" серед "чужих", "чужий" серед "своїх". "История Малой России" Д. Бантиша-Каменського у світлі українсько-російського культурного перехрестя (до 220-річчя Дмитра Бантиша-Каменського) - Ясь, О. В. (Український історичний журнал, 2009)
.