Розд. І. Початок робітничого руху і розповсюдження марксизму на Україні, боротьба за створення марксистської партії в Росії та виникнення більшовизму (1883-1903 рр.). Гл. І. Початок робітничого руху і поширення марксизму на Україні (1883-1894 рр.). [ Мате - Варгатюк, П.Л. (Український історичний журнал, 1989)
.