Вирішальні битви громадянської війни / Гражданская война в СССР: В 2 т. Т.2: Решающие победы Красной Армии. Крах империалистической интервенции ( март 1919 - октябрь 1922 гг.) / Под общ. ред. проф. Н.Н.Азовцева - М.: Воениздат, 1986. - 447 с. - Позняков , К.І.; Михайлюк , О.В. (Український історичний журнал, 1988)
.