Ленін, еміграція і Росія / НЕКОЗ Н.Д. Связи большевистской эмиграции с партийными организациями России ( 1903-1917 ). - К.; Одесса.: Вища шк., 1987. - 258 с. - Демиденко, Г.Г.; Шморгун, П.М. (Український історичний журнал, 1988)
.