Перше дослідження з історії еволюції феодалізму на Україні / БОРИСЕНКО В.Й. Соціально-економічний розвиток Лівобережної України в другій половині ХVІІ ст. - К.: Наук. думка, 1986. - 263 с. - Мельник, Л.Г. (Український історичний журнал, 1987)
.