Дослідження про університети Росії середини ХІХ ст. / ЭЙМОНТОВА Р.Г. Русские университеты на грани двух эпох: От России крепостной к России капиталистической. - М.: Наука, 1985. - 350с. - Мальцева , Л.Г.; Шип, Н.А. (Український історичний журнал, 1987)
.