Нове дослідження з історії зародження й розвитку партій нового типу / ФИРСОВ Ф.И. Ленин, Коминтерн и становление коммунистических партий. - М.: Политиздат, 1985. - 353 с. - Король , І.Ф.; Хланта , О.В. (Український історичний журнал, 1987)
.