ЮРЧЕНКО О.Т., ДЕМЧЕНКО М.В. Поширення марксизму і соціал-демократичні організації на Україні (80 – 90-і роки XIX століття). – К.: Політвидав України, 1983. – 182 с. - ВОЛОЩЕНКО, А.К.; ВАРГАТЮК , П.Л. (Український історичний журнал, 1984)
.