ПАВЛЕНКО М.І. "Біженці" і "переміщені особи" в політиці імперіалістичних держав (1945–1949 pp.). – К.: Наук. думка, 1979. – 124 с. - ГУЛЕВИЧ , В.Н.; ЄВТУХ , В.Б. (Український історичний журнал, 1981)
.