Stowarzysaenie ludu Polskiego w Kroleіtwie Polskim: Gustaw Ehrenberg i "swietokrayzcy". – Wroclaw: Wyd-wo Polskiej Akademii Nauk, 1978. – 477 s. - МАРАХОВ , Г.Л. (Український історичний журнал, 1981)
.