ОНОПРІЄНКО В.І. Історія української науки ХІХ-ХХ століть - Слюсаренко, А. Г.; Овчаренко, П. Д. (Український історичний журнал, 2001)
ОНОПРІЄНКО В.І. Історія української науки ХІХ-ХХ століть. - К.: Либідь, 1998. - 304 с.