Панашенко В.В. Соціальна еліта Гетьманщини (друга половина ХVІІ—ХVІІІ ст.); Панашенко В.В. Полкове управління в Україні (середина ХVІІ — ХVІІІ ст.) - Мельник, Л. Г. (Український історичний журнал, 2025)
Панашенко В.В. Соціальна еліта Гетьманщини (друга половина ХVІІ—ХVІІІ ст.). — К., 1995. — 212 с.; Панашенко В.В. Полкове управління в Україні (середина ХVІІ — ХVІІІ ст.). — К., 1997. — 74 с.