Г. Нешев. Българо-украински культурно-исторически връзки през ХV-ХVІІІ в. - Дзюба, О. М. (Український історичний журнал, 2025)
Г. Нешев. Българо-украински культурно-исторически връзки през ХV-ХVІІІ в. — Софія, 1997. — 48 с.