В. О. Щербак. Формування козацького стану в Україні ( друга половина ХV — середина ХVІІ ст. ) - Мицик, Ю. А. (Український історичний журнал, 2025)
В. О. Щербак. Формування козацького стану в Україні ( друга половина ХV — середина ХVІІ ст. ). — К., 1997. — 180 с.