МУСІЄНКО В.В. Більшовики України в Жовтневій революції, березень 1917 р. – березень 1918 p.: До історіографії проблеми. – К.: Вища шк. Вид-во при Київ. ун-ті, 1976. – 195 с. - СМОЛІНЧУК , О.І.; ЧУПРИНА , В.М. (Український історичний журнал, 2025)
.