О. Субтельний. Мазепинці. Український сепаратизм на початку XVIII ст. - Ясь, О. В. (Український історичний журнал, 2025)
О. Субтельний. Мазепинці. УКРАЇНСЬКИЙ СЕПАРАТИЗМ НА ПОЧАТКУ XVIII СТ. Перекл. з англ. В. Кулика. — К.: Либідь, 1994. — 240 с.