Центральна Рада. Утворення УНР (Закінчення) - Кульчицький, С. В. (Український історичний журнал, 2025)
Висвітлюються закономірності національно-визвольного руху в Україні після Лютневої демократичної революції 1917 р. Показано наполегливу боротьбу Центральної Ради, яка стояла на чолі національного руху, за державні права українського народу. Розповідається про виникнення і утвердження Української Народної Республіки — першої в XX ст. форми державності українського народу. Закінчення. Початок див.: Укр. іст. журн. — 1992. — № 5.