Про римську військову організацію у Тавриці в другій половині II ст. н. е. - Зубар, В. М. (Український історичний журнал, 2025)
На основі епіграфічних і археологічних джерел розглядається питання про систему римської військової організації у Тавриці в другій половині II ст., а також з’ясовується проблема так званого Таврійського лімеса, наявність якого у Північному Причорномор’ї стверджував М. І. Ростовцев.