Традиції шахтарського Донбасу в історичному процесі демократизації: Історія і політика - Сарбей, В. Г. (Український історичний журнал, 2025)
Автор, порівнюючи факти і статистику соціально-економічного і політичного руху робітників (насамперед шахтарів) Донбасу в період революції 1905—1907 рр. та в наш час (1989—1991 рр.), знаходить багато схожого і повчального, що вимагає уважного вивчення як істориками, так і політиками.