Центральна Рада та українізація армії: Новий погляд на проблему - Солдатенко, В. Ф. (Український історичний журнал, 2025)
Розкривається суперечливість процесу українізації армії влітку — восени 1917 р., з’ясовуються причини недостатньої підтримки з боку керівників українського національно-визвольного руху добровільних формувань «Вільного козацтва», висловлюються міркування з приводу масштабів українських збройних сил, їх морально-бойових якостей.