Агітоперація серед угруповання німецьких військ на острові Хортиця (листопад—грудень 1943 р.) - Руденко, Н. М. (Український історичний журнал, 2025)
Її було проведено політпрацівниками Червоної армії разом з представниками створеного в СРСР Національного комітету «Вільна Німеччина».