Е. Бернштейн та його погляди на соціалізм (історія і сучасність) - Гайдуков, Л. Ф. (Український історичний журнал, 2025)
Аналізується процес становлення та еволюції поглядів німецького соціаліста Е. Бернштейна — одного з найбільш переконливих і послідовних критиків ортодоксального марксизму, визнаних лідерів міжнародної соціал-демократії, що ввійшов в історію сіітової суспільної думки як творець доктрини реформістського соціалізму.