Л. Троцький — Й. Сталін — В. Антонов-Овсієнко (Фрагменти історії політичної боротьби) - Антонов-Овсієнко, А. В. (Український історичний журнал, 2025)
У публікації розглядаються перипетії складних міжособистісних взаємовідносин Л. Троцького, Й. Сталіна і В. Антонова-Овсієнка в різні періоди їхньої діяльності. Підкреслюється, що в трагедії Троцького й Антонова-Овсієнка відбилася трагедія ленінського покоління комуністів. Осмисливши її, легше збагнути особистість Сталіна та механізм становлення його диктатури.