Данило Апостол — гетьман Лівобережної України (1727—1734 pp.) - Герасименко, Н. О. (Український історичний журнал, 2025)
Висвітлюється життєвий шлях Данила Апостола. Основну увагу приділено його діяльності на посаді гетьмана — створенню «Пунктів», що регламентували політичне та економічне життя Лівобережної України, та роботі по кодифікації українського права.