С. Альєнде і А. Піночет: моделі розвитку Чилі: Новий погляд на проблему - Кириченко, В. П. (Український історичний журнал, 2025)
Чому Сальвадор Альєнде, підтриманий на виборах більшістю чилійців, втратив владу? Чому генерал Піночет порівняно легко її захопив і успішно керував країною майже 20 років? Хто такий Піночет — тиран, диктатор чи розумний політик, тонкий психолог і завбачливий економіст? Чи справді Піночет залишив цивільним процвітаючу країну?