Соціальна структура міської буржуазії України напередодні революції 1905—1907 рр.: Новий погляд на проблему - Крутіков, В. В. (Український історичний журнал, 2025)
На основі аналізу різноманітних джерел, частина яких вперше вводиться до наукового обігу, досліджується соціальна структура великої і середньої міської буржуазії промислово розвинутих регіонів України напередодні революції 1905—1907 рр. Характеризується соціально-політичне обличчя торговельно-промислової буржуазії на початку XX ст.