Допомога українському народу з боку громадськості США та Канади у роки другої світової війни: Новий погляд на проблему - Вронська, Т. В. (Український історичний журнал, 2025)
Зроблено спробу, базуючись на синтезі архівних джерел та літератури діаспори США й Канади, показати значення гуманітарної допомоги української громади цих країн визволеним районам України під час другої світової війни. Автор вводить до наукового обігу конкретні дані про чисельність промислових товарів, що надходили до всіх великих міст та областей республіки з-за океану. Проаналізовано надходження речей з американських подарунків до окремих категорій населення